Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100

de xana in Prajituri, 10 Apr 2014 | 11568 vizualizari

 

Yeeey! Am ajuns la 100 de retete, cam greu dar asta e din cauza lenii de cele mai multe ori :) Nu puteam sa va aduc decat ceva bun, un desert usor si pufos!

 

INGREDIENTE

  • 140 gr branza Philadelphia
  • 80 ml lapte
  • 40 gr margarina sau unt cu continut ridicat de grasime
  • 50 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 75 gr galbenus de ou
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 180 gr albus de ou
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100:

Incalzim laptele pana il simtim cald bine la atingere, dar nu fierbinte. Il turnam peste branza si margarina taiata in cubulete, ambele la temperatura camerei. Amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Adaugam galbenusurile si sucul de lamaie si continuam sa amestecam cu telul. Trecem acest preparat de doua ori prin sita pentru a desface toate cocoloasele de branza.

Cernem faina, amidonul si sarea si le adaugam preparatului anterior, amestecand cu telul pana la omogenizare.

Batem albusurile cu mixerul pana devin o spuma alba(bulele de aer trebuie sa fie mai mici si nu mari) apoi, fara a ne opri din mixat, adaugam putin cate putin cele 100 gr de zahar. Mixam pana albusurile se mai intaresc, aproape ca pentru bezea(putin mai moale).

Adaugam albusurile peste primul amestec, in trei etape, amestecand cu un tel dupa fiecare adaugare, dar usor, atat cat sa omogenizam, pentru a nu pierde tot aerul din albusuri.

Batem de 2-3 ori castronul de masa pentru a iesi bulele de aer mai mari si punem preparatul in tava cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe baie de aburi(am pus forma intr-o alta mai mare cu apa fierbinte, apa care ajunge doar pana la jumatatea formei cu prajitura). Punem prajitura pe gratarul de jos a cuptorului, pentru a nu se rumeni mult deasupra, iar cand observam ca a inceput sa creasca, reducem temperatura la 170 de grade.

Este gata in cca 1 ora si 10 minute, dar depinde de cuptor. Pentru a va ghida mai bine, introduceti o scobitoare in centru iar cand aceasta prezinta firmituri pe toata lungimea cand o scoateti, este gata.

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet, apoi scoateti din forma.

Bon appetit!

 

 

TIPS-URI

1

E normal ca mare parte din branza sa se lase la fund si suprafata sa fie putin mai pufoasa ca restul prajiturii

2

Am folosit o forma cu diamentrul de 23 cm dar puteti folosi o forma mai mica pentru a iesi mai inalt

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (36)

xana 1

13.04.2014, 17:17

MOKUSKA 1

19.05.2014, 13:56

Reteta minunata, prezentarea pe masura! Felicitari si la mai multe retete minunate!

xana 1

19.05.2014, 14:12

Multumesc mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy